tirsdag 22. januar 2019

Hvorfor kulturarenaplan?

Rana kommune bestemte i kommunestyremøte før jul at de ønsker en kulturarenaplan. Hvorfor trenger vi en slik plan?

Her kan dere høre en samtale mellom kultursjef Lage Thune Myrberget, prosjektleder Magne Pettersen Gleinar og samfunnsplanlegger Gro Sæten.



Hva er vi ute etter
Vi trenger et godt bilde på hele kulturfeltet. Det er ulike arenaer. Ulike eierforhold. Ulike aktiviteter. Ulike teknisk utforming. Ulikt vedlikeholdsbehov. Ulike brukere. Ulike problemstillinger.

Størrelsen på et rom er en ting. Noe annet er antall personer du kan ha i lokalet. Det er det ikke arealet som avgjør, men rømningsveier.

Universal utforming sikrer at alle offentlige bygg har tilgang for handikappede, uføre, hørselshemmede og blinde. Ved å ha dette med blir vi også mer bevisst hva vi har - og ikke har.

Hvem er brukerne av kulturarenaen? Det er viktig for oss å vite noe om hvem vi finner hvor, og hvilke lokaler som er tilrettelagt for de ulike brukerne. Noen aktører er kommersielle, mens andre er ideelle. Noen har ansatte, mens andre har frivillige.

Er idrettsanlegg en kulturarena? Ja - Wembley avvikler konserter. Holmenkollen har musikkfestival- Derfor er det greit å få inn registrering av idrettsanlegg.

Vi ser frem til en stor og fyldig oversikt. Alle data vil bli gjort tilgjengelig så fort vi har fått inn oversikten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Lag- og foreningerskjema - forklart!

Hvem er det som bruker de ulike kulturarenaene? Hva driver folk med? Hvem er de? Og hvordan jobber de? Dette er ting som en kultursjef er ny...